Реєстрація /

Службовців «Київпастранса» підозрюють в розтраті 13 млн грн на реконструкції трамвайної лінії

Державна фіскальна служба за підтримки прокуратурі офіційно повідомила про підозри

В понеділок, 30 серпня, слідчі Державної фіскальної служби в м. Києві за погодженням з Офісом Генерального прокурора оголосили підозру службовим особам КП «Київпастранс» та «Дирекція по будівництву та утриманню об'єктів транспорту та допоміжної інфраструктури».

За думкою слідства, службовці, діючи умисно та протиправно, з корисних спонукань, за попередньою змовою з директором однієї з ТОВ та іншими особами, зловживаючи своїм службовим становищем, шляхом видачі завідомо неправдивих офіційних документів по договору підряду на виконання робіт, укладеному між КП «Київпастранс» та ТОВ, здійснили розтрату коштів КП «Київпастранс» у розмірі 13,2 млн грн.

Запобіжний захід підозрюваним не обирався.

За інформації слідства, злочин стався в 2020 році, задокументовано, що службовці КП «Київпастранс» та його підрозділу проводили господарську діяльність з «суб’єктами з ознаками ризиковості та транзитності». Фіскальна служба та прокуратура доводять, що бюджетні кошти, призначені на реконструкцію трамвайної лінії, були привласнені.

Раніше Служба безпеки України викрила схему незаконного збагачення керівництвом столичного комунального підприємства. За даними спецслужби, протиправна діяльність зловмисників нанесла бюджету Києва 800 тис грн збитків. Ці кошти були виділені на реставраціїю пам'яток архітектури в центрі столиці.

Джерело