Реєстрація /

У Києві комунальники привласнили 2 мільйони гривень, які призначалися на реконструкцію історичної будівлі


Триває слідство.

Служба безпеки України викрила схему незаконного збагачення керівництвом столичного комунального підприємства. За даними спецслужби, протиправну діяльність зловмисників нанесла бюджету Києва 800 тис грн збитків. Призначалися ці кошти для реставрації пам'яток архітектури в центрі столиці.

Про це стало відомо з повідомлення пресслужби Головного управління СБУ в Києві та Київській області.

Директор столичного комунального підприємства, увійшовши в змову з керівником афілійованої комерційної структури, налагодив механізм привласнення грошей столичної громади. Операцію організували під час проведення ремонтно-відновлювальних робіт в одній з нежитлових історичних будівель в центрі Києва.
Згідно повідомлення, загальна вартість проекту реставрації становила понад 2,5 млн грн.

Відзначається, що для того, щоб будівельна компанія була допущена до виконання робіт, повинна по законодавству мати відповідну ліцензію і дозвіл на виконання таких робіт.

В СБУ стверджують, що посадові особи комунального підприємства, відповідальні за проведення тендеру, володіли інформацією, що його «переможці» мали тільки ліцензію на здійснення будівельних робіт. І все ж уклали з ними договір на проведення ремонтно-відновлювальних робіт такої категорії.

Підрядники ж перерахували отримані державні кошти на рахунки трьох фіктивних підприємств нібито за виконання реставраційних робіт.

Читайте також: Популярні квартири на ринку нерухомості Києва: що користується підвищеним попитом в 2021 році

Раніше повідомлялося, що на ВДНГ починають будівництво урбан-парку

Джерело