Реєстрація /

Сквер на вулиці Червоноткацькій просять врятувати від забудови

У Детальному плані території його хочуть забудувати.

У лютому 2018 року Київрада присвоїла статус скверу земельній ділянці по вулиці Червоноткацькій, 10, в Дніпровському районі столиці. Місцеві жителі в ході громадських слухань по проекту Детального плану території, в межі якого входить ця ділянка дізналися, що на на місці скверу передбачена забудова.

Депутат Київради Олена Овраменко попросила Київського міського голову Віталія Кличка під час розроблення містобудівної документації врахувати наявність скверу на ділянці площею 0,5 га по вул. Червоноткацькій, 10 у Дніпровському районі Києва.

Овраменко повідомила, що до неї звернулися місцеві жителі з проханням врахувати громадські інтереси при розробці містобудівної документації в межах кварталу: вул. Будівельників, 26/8, 24, 22/11, вул. Червоноткацька, 10 і бульвар Верховної Ради, 13.

За її словами, ініціативна група представників громади в ході громадських слухань по проекту Детального плану території, в межі якого входить зазначений квартал дізналися, що на на місці скверу передбачена забудова.
Громадськість виступила проти такої перспективної забудови і попросила розробити нову схему генерального планування території в межах зазначеного кварталу, в яку була б включена територія скверу.

Стаття по темі: Купівля квартири за договором переуступки прав – ризики і вигоди

Раніше Верховна Рада розглядає закон про зміну оподаткування купівлі-продажу житла в новобудовах. Мова йде одразу про кілька принципових змін, які суттєво відіб’ються на розмірах податків під час продажу, дарування та спадкування квартир в новобудовах.

Джерело