Реєстрація /

Сім'ї Героїв Небесної Сотні просять змінити проект будівництва Меморіалу

Будівництво зашкодить розслідуванню.

Громадська організація «Родина Героїв Небесної сотні» звернулася до представників влади і громадськості з вимогою внести зміни в проект будівництва Меморіалу Небесної Сотні в Києві. Представники ГО вважають, що будівництва даного меморіалу може загрожувати проведенню об'єктивного розслідування злочинів часів Революції гідності.

«Розуміючи всі ризики, які несе будівництво (а не реставрація чи консервація) для проведення слідства, а, отже, для оголошення вироків вбивцям, для історичної пам'яті і пам'яті людської, відмовляючись вірити, що руйнування вулиці відбувається навмисне, родичі Героїв пропонують громадське та експертне обговорення проекту», – повідомили автори відкритого листа.

Зокрема, автори відповідного листа заявили, що в разі реалізації проекту-переможця конкурсу на кращий Меморіал Небесної сотні буде зруйнований історичний ландшафт, «місце кривавого злочину новітньої української історії».

Раніше повідомлялсоя, що восени 2019 року в Києві на меморіалі Героїв Небесної Сотні планують посадити 100 дрібнолистих лип з голландського розплідника.

Джерело