Реєстрація /

Сеул надав поради Києву, як облаштовувати громадські простори

Відбулася конференція.

Київ та Сеул обмінялися досвідом щодо благоустрою та облаштування міських просторів. Низку питань щодо співробітництва обговорили під час онлайн-конференції фахівці Департаменту міського благоустрою та Управління міжнародних зв’язків КМДА разом із представниками міської адміністрації Сеулу.

«Створення нових видів публічного простору – парків, дитячих майданчиків, інших зелених зон, – визначає культурне, соціальне та навіть економічне життя міст. Це ключ до стабільного розвитку міст та невід’ємний елемент урбанізації. Досвід сеульських колег в облаштуванні сучасних міських просторів надзвичайно практичний. Сеул має безліч успішних кейсів, які варто втілювати в життя в будь-якому мегаполісі, зокрема в столиці України», – зауважив в. о. директора Департаменту міського благоустрою Тимур Ткаченко.

Обговорили зокрема питання законодавчого регулювання у сфері благоустрою, найкращі практики трансформації приватного та публічного просторів та сучасні методики облаштування зелених зон.

Стаття по темі: Інфраструктура житлових комплексів: що мають отримувати покупці, і що їм пропонують

Раніше повідомлялося, що перед входом до столичного зоопарку встановлять скульптуру жирафа висотою 15 м. Це приблизно висота п’ятиповерхового будинку. Жираф стоятиме біля входу на розі проспекту Перемоги та вулиці Зоологічної. Монтаж скульптури розпочнеться у листопаді 2018 року.

Джерело