Реєстрація /

Ринок нерухомості Києва б'є рекорди: опублікований прогноз до кінця 2019 року

У жовтні інвестиції в нерухомість Києва склали 32 млн. доларів

У жовтні 2019 року обсяг інвестицій в нерухомість Києва склав еквівалент 32 млн. доларів. Це на 6% менше, ніж у вересні, проте все одно більше, ніж рік тому.

Генеральний директор АН «Благовіст» Олена Бібєрова рекомендує продавцям поспішати – до кінця року активність покупців традиційно знизиться. «Ринок нерухомості Києва б'є торішні рекорди. Осінь цього року дуже активна. Тим, хто планує продавати нерухомість, я б порекомендувала поспішити, оскільки зараз відмінний час для цього. А ось ближче до нового року активність покупців буде знижуватися», – прокоментувала вона тенденцію.

За інформацією АН «Благовіст», в жовтні найбільш бюджетний сегмент нерухомості Києва (до 50 тис. дол.) склав 28% від загальної кількості операцій. П'ята частина таких угод – це купівля житла в новобудовах. Найчастіше бюджетне житло в Києві купують в Дарницькому, Солом'янському та Дніпровському районах.

Стаття по темі: У якому районі Києва купують квартири в новобудовах – статистика від ріелторів

Найдешевшою квартирою жовтня стала 1-кімнатна квартира площею 26 кв. м за 18 тис. дол. на вул. Теліги (Шевеченковскій р-н). За 24 тис. доларів купили 1-кімнатну квартиру площею 31 кв. м на вул. Радченко (Солом'янський р-н). За 45 тис. дол. придбали 1-кімнатну квартиру площею 47 кв. м на вул. Метрологічній (Голосіївський р-н).

У сегменті від 50 до 100 тисяч доларів проведено 45% операцій. Цінова категорія від 100 до 250 тис. дол. за підсумками жовтня склала 20%, угоди понад 250 тис. дол. – лише 7% від загального обсягу угод.

Стаття по темі: Багатокімнатні квартири в Києві: хто і за скільки купує

Найдорожчою квартирою в Києві в жовтні стала 4-кімнатна квартира площею 187 кв. м. на вул. Великій Житомирській. Її ціна 655 тис. доларів, тобто більше 3500 доларів за квадратний метр.

Джерело