Реєстрація /

Багатокімнатні квартири в Києві: хто і за скільки купує

Названі ціни по районам, де найвигідніше купувати великі за площею квартири в Києві

Багатокімнатні квартири в Києві (від 3-х кімнат і більше) користуються стабільним попитом. У той же час таке житло купують рідше, ніж одно- або двокімнатні квартири. Портал столичної нерухомості 100realty.ua дізнався, хто купує багатокімнатні квартири в Києві найчастіше, яке пропозицію і ціни в даному сегменті житла.

Хто купує багатокімнатні квартири в Києві

У Києві багатокімнатні квартири та апартаменти часто купують сім'ї з дітьми і ті, хто любить жити в просторих квартирах в будинках преміум-класу.

«Останні роки зріс попит на квартири в нових будинках, що пояснюється зручними плануваннями і характеристиками самого будинку. Забудовники пропонують квартири з функціональними плануваннями, зручними вітальнями, просторими кухнями, терасами, багаторівневі квартири та апартаменти з камінами. Особливо популярні будинку біля парків, скверів, недалеко від набережної або в історичному і бізнес центрі Києва», – каже Олена Бібєрова, Генеральний директор АН «Благовіст».

Стаття по темі: Купити квартиру без ріелтора: складності, ризики і ціна питання

Вона також стверджує, що особливий попит є і на квартири великою площею в будинках ранньої споруди (пам'ятники архітектури, царські будинки, «сталінки»), які унікальні в своєму роді і тим самим підкреслюють статус своїх власників.

Найбільш затребувані площі багатокімнатних квартир в Києві на сьогоднішній день 70-90 кв. м.

Поки пропозиція задовольняє попит

Оскільки найбільший попит на ринку традиційно припадає на 1 і 2-кімнатні квартири, відповідно, багатокімнатного житла великою площею – обмежена кількість.

«На ринку нерухомості Києва на багатокімнатні квартири припадає близько 15% від загальної пропозиції. Цієї кількості на сьогодні досить, щоб задовольнити платоспроможний попит», – говорить Олена Бібєрова.

Стаття по темі: Які податки і витрати при купівлі квартири в новобудові в Україні

Розташовані багатокімнатні квартири у всіх районах міста і у покупця є можливість широкого вибору.

Ціни нижче, ніж на компактне житло

Оскільки бюджет для покупки квартири великою площею потрібен чималий, продавці встановлюють більш доступну ціну, ніж власники квартир невеликої площі. Це стосується всіх класів нерухомості.

За даними АН «Благовіст», багатокімнатна квартира в новому житловому комплексі в районах, віддалених від центру Києва (Дарницький, Дніпровський, Святошинський, Голосіївський, Оболонський, Подільський) буде коштувати 650-1000 дол./кв. м в залежності від класу новобудови і його характеристик. У ЖК, розташованих в центрі і в районах, наближених до центру (Печерський, Шевченківський, Солом'янський, частина Голосіївського) вартість таких квартир складає 1200-2000 дол./кв.м.

Стаття по темі: Коли жителів «хрущовок» переселять в новобудови: реконструкцію застарілого житла обіцяють зрушити з мертвої точки

У будинках ранньої забудови багатокімнатні квартири у віддалених від центру районах стоять 800-1100 дол./кв.м. У центрі Києва можна купити апартаменти в таких будинках 1500-2500 дол./кв. м в залежності від характеристик будинку і його місця розташування.

Скільки коштують багатокімнатні квартири в Києві

У Києві пропозиція великих за площею квартир найрізноманітніше. За даними 100realty.ua, на сьогоднішній день з найдоступніші за ціною і великі за площею квартири розташовані в більшій кількості в Святошинському та Деснянському районах.

ТОП-5 недорогих багатокімнатних квартир в Києві

  • вул. Жмеринська (Святошинський р-н), 4-кімнатна квартира площею 62 кв. м за 41 тис. дол.
  • вул. Мілютенка (Деснянський р-н), 3-кімнатна квартира площею 58 кв. м за 45 тис. дол.
  • вул. Василя Порика (Подільський р-н), 3-кімнатна квартира площею 65 кв. м за 55 тис. дол.
  • Кудрявський узвіз (Шевченківський р-н), 3-кімнатна квартира площею 60 кв. м за 57 тис. 500 дол.
  • вул. Кіото (Деснняскій р-н), 3-кімнатна квартира площею 70 кв. м за 65 тис. дол.

Можна зробити висновок, що багатокімнатні квартири рідко купують заради інвестицій, тому що ціна оренди 3-кімнатної не набагато відрізняється від оренди двокімнатної квартири. А при перепродажу трьох-, чотирикімнатні квартири також поступаються в ціні «малометражкам», якщо перерахувати ціну за квадратний метр.

Стаття по темі: Купівля квартири в новобудові для перепродажу: скільки можна заробити

У новобудовах Києва багатокімнатні квартири займають меншу частку, ніж 1 і 2-кімнатне житло. Інвестують в них перш за все сім'ї, готові чекати завершення будівництва заради збільшення житлоплощі. Окремий сегмент багатокімнатних квартир в новобудовах Києва – дворівневе житло, квадратний метр в якому коштує набагато дешевше, ніж у звичайній «двушці».

Источник