Реєстрація /

Реставрацію Подільського РАЦСу закінчать за місяць

Це архітектурна пам’ятка.

Реставраційні роботи у будівлі Подільського РАЦС – пам’ятці архітектури місцевого значення завершать до кінця червня 2020. Про це повідомили в Департаменті охорони культурної спадщини.

«Реставраційні роботи на пам’ятці були розпочаті восени минулого року. За цей час проведено реставрацію даху, реставрацію перекриття між першим та другим поверхом у приміщенні зали, здійснено електромонтажні роботи першого та другого поверху, вхідних груп, влаштовано пожежну сигналізацію, монтовано систему опалення та переоснащено тепловий пункт, проведено роботи з монтажу системи кондиціювання та вентиляції. Наразі вже проводяться внутрішні опоряджувальні роботи і роботи з відновлення фасаду та фасадної ліпнини», – розповів директор Департаменту охорони культурної спадщини Олександр Никоряк.

Він наголосив, що реставрація буде завершена раніше запланованих строків.

Нагадаємо, що реставрація пам’ятки на вул. Борисоглібській, 6 – будівлі середини ХІХ століття,розпочато у вересні 2019 року.

Наразі будівля використовується Подільським РАЦС, проте мешкав тут і професор Київської духовної академії Степан Сольський, який ще й був міським головою Києва у 1887-1900 рр.

Двоповерховий, цегляний, тинькований будинок становить призматичний об’єм. Його центральна частина виділена невеликим ризалітом із трьома вікнами, прикрашеними напіврозетками, трикутними сандриками – на другому поверсі. Лиштви вікон у бічних крилах завершують прямі сандрики. Будинок є характерним прикладом житлової забудови з рисами пізнього класицизму.

Стаття по темі: Квартири в передмісті Києва: попит зростає, а висока конкуренція стримує зростання цін

Раніше повідомлялося, що у 2019 році Київський науково-методичний центр по охороні, реставрації та використанню пам’яток історії, культури і заповідних територій завершив реставрацію двох пам’яток, що в нього на балансі, і розпочав реставрацію ще трьох.

Джерело