Реєстрація /

Реєстрація документів дозвільного характеру у будівництві активізувалася

Систему спрощують.

Держархбудінспекція продовжить розробку та реалізацію ефективних механізмів для інвестиційної привабливості будівельної галузі в Україні. Про це повідомив голова Держархбудінспекції України Олексій Кудрявцев.

«За останні місяці на 18% збільшилась реєстрація документів дозвільного характеру. Об’єкти незначного класу наслідків можна починати будувати вже на наступний день після подачі повідомлення. Це є суттєвим досягненням, адже такі об’єкти складають понад 80% нових будівництв. Таким чином, ми захищаємо малий та середній бізнес від зловживань», – сказав він.

Олексій Кудрявцев також повідомив, що всі об’єкти середнього та значного класу наслідків нині будуються виключно на основі дозволу, вже не існує такого поняття, як декларація на початок будівельних робіт.

«Будівельники, які занижували категорію складності та будували так звані «будинки із піску», не мають такої можливості. Якщо є земельна ділянка, містобудівні умови та експертиза – подаються документи та видається дозвіл», – сказав він.

Раніше повідомлялося, що у Печерському районі почали будувати багатоповерхівку без дозволів.

Джерело