Реєстрація /

Прокуратура хоче повернути 9 гектарів землі у Києво-Святошинському районі

Триває суд.

Прокуратурою Київщини до господарського суду Київської області пред’явлено позов про визнання недійсними розпоряджень, договорів оренди землі та повернення земельних ділянок площею 8,6 га. Земля відносяться до території заказника загальнодержавного значення «Жуків хутір». 

У 2009 році розпорядженнями райдержадміністрації юридичній особі відведено у користування земельні ділянки площею 8,6 га в адміністративних межах Михайлівсько-Рубежівської та Бузівської сільських рад Києво-Святошинського району. Землі відносяться до лісогосподарського призначення та перебувають у користуванні ДП «Київське лісове господарство».

Так, відведення лісових земель відбулося в порушення вимог Закону України «Про природньо-заповідний фонд України», Земельного та Лісового кодексів України з одночасною зміною їх цільового призначення.

Також орендар встановив суцільний паркан і обмежив доступ громадян до лісової території, яка включає в себе водний об’єкт та масив сосново-дубових насаджень з цінними лікарськими і рідкісними видами рослин, занесених до Червоної книги України.

На даний час судовий розгляд справи триває.

Стаття по темі: Кому можна не сплачувати податок на землю в Києві – перелік пільговиків та порядок розрахунків

Нагадаємо, що понад 70% українців виступають проти зняття мораторію на продаж сільськогосподарських земель.

Джерело

Теґи