Реєстрація /

При будівництві вулиць і доріг хочуть зробити обов’язковим озеленення 

Переглядають будівельні норми.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України хоче зробити обов’язковими озеленення вулиць і доріг при їх новому будівництві, реконструкції або капремонті.

«Ми у нових змінах до ДБН зараз розглядаємо можливість введення низки змін щодо покращення благоустрою наших міст. Зокрема, обов‘язкового озеленення при проектуванні доріг. Це покращить екологічний стан міст і надасть їм новий сучасний вигляд, а жителям – комфортні умови для перебування і проживання», – повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

На його думку, у цьому питанні є доцільним вивчення досвіду Німеччини, Нідерландів, Австрії та інших високорозвинених європейських країн. 

«Там все зроблено для людей, їх комфорту та затишку. Ми теж маємо переймати і впроваджувати цей позитивний досвід», – додав Парцхаладзе.

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяють зробити в 2019 році

Наприклад, у німецькому Лейпцигу площі зелених насаджень диференціюються в залежності від щільності забудови та норм озеленення в окремих районах міст.

Джерело