Реєстрація /

Представники Київради братимуть участь у зборах ОСББ


Підтримано відповідне рішення.

Представники Київради братимуть участь у зборах співвласників багатоквартирних будинків.

Столичні депутати підтримали проект: «Про питання, пов’язані з реалізацією територіальною громадою міста Києва права власності у багатоквартирному будинку».

«Проект рішення розроблено для практичної реалізації права власника квартир і нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку, що перебувають у власності територіальної громади, – пояснює депутат Київради Лариса Дегтярьова.

Закон про ОСББ визначає, що суб`єктами права власності можуть представники держави і громади, фізичні та юридичні особи.

У столиці такими суб'єктами мають бути заступники глав районних держадміністрацій і керівники структурних підрозділів (з питань власності та житлово-комунального господарства). Уповноважені особи вирішуватимуть питання, пов`язані з фінансуванням ремонтів багатоквартирних будинків та їх термомодернізацією.

Раніше повідомлялося, що 168 житлових будинків Києва стануть більш енергоефективними. У цих будинках будуть утеплювати стіни, двері, вікна, встановлювати індивідуальні теплопункти. Це дає 30%-40% економії на сплаті комунальних послуг, витрачається менше тепла і світла.

Джерело

Теґи