Реєстрація /

ОСББ радять поетапно впроваджувати енергоефективні заходи

Гроші мають витрачати у кілька етапів.

ОСББ радять поетапно витрачати гроші і впроваджувати енергоефективні заходи.

На цьому наголосив Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Фонд енергоефективності пропонуватиме своїм клієнтам діяти в два етапи. Перший – це встановлення індивідуального теплового пункту (ІТП) в будинку, а другий – утеплення. Поетапна реалізація, на думку посадовця, не потребуватиме внесення одразу великої суми коштів. Тим більше що кошти, передбачені на Фонд, незначні порівняно з тими, що виділяються на субсидії.

«На субсидії з держбюджету спрямовуються 55-60 млрд. грн. щорічно. А лише уявіть, що ми всі ці кошти направимо на енергоефективність і зменшимо кількість субсидіантів у 2-3 рази», – зазначив чиновник.
Дуже важливим фактором він вважає те, що реформа енергоефективності вийшла безпосередньо на рівень людини, зробила її зацікавленою стороною у цьому процесі.

«Це забезпечила монетизація субсидій. А вона важлива не тільки для енергозбереження, але й для розвитку місцевого самоврядування, впровадження і модернізації житлового сектору, а також комунальних підприємств», – сказав Зубко.

Стаття по темі: ЕСКО-проекти: перепони на шляху реалізації і перспективи

Раніше повідомлялося, що в Україні вже укладено понад 280 ЕСКО-договорів вартістю контрактів більше 300 млн. грн., що впроваджуються у 15 регіонах країни.

Джерело