Реєстрація /

У столиці більше сотні будинків утеплять цього року

ОСББ братимуть кредити на енергоефективність.

Ще 168 житлових будинків Києва стануть більш енергоефективними, адже вони отримають підтримку міста на проведення відповідних заходів. Це переможці цьогорічної програми «70/30», яким місто оплачує 70% енергоефективних робіт.

Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

У цих будинках будуть утеплювати стіни, двері, вікна, встановлювати індивідуальні теплопункти. Це дає 30%-40% економії на сплаті комунальних послуг, витрачається менше тепла і світла.
Загальна вартість робіт, передбачених проектами-переможцями за рахунок коштів бюджету становить 225 млн. грн. 

«Враховуючи, що у 2019 році на реалізацію таких проектів в міському бюджеті передбачено лише 100 млн. грн., роботи будуть виконуватися в межах наявних бюджетних призначень», – додав чиновник.

Стаття по темі: ЕСКО-проекти: перепони на шляху реалізації і перспективи

Крім того, конкурсна комісія звернеться до постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку щодо виділення грошей, необхідних для робіт на всіх об’єктах переможців конкурсу 2019 року.

Раніше повідомлялося, що у 2018 році програмою «теплих кредитів» скористалося 1600 ОСББ. Це в 1,3 рази більше, ніж у цілому за останні 3 роки. За 4 роки програмою державної підтримки скористалися понад 2800 ОСББ.

Джерело