Реєстрація /

Послуги Департаменту містобудування та архітектури переводять в онлайн

Проводять діджиталізацію послуг.

У Департаменті містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації триває діджиталізація послуг.

Про це повідомив заступник директора департаменту Юрій Тацій.

«Наразі ми працюємо над тим, щоб полегшити для киян отримання адміністративних послуг, які для цього переводимо в електронний вигляд», – сказав Юрій Тацій.

За його інформацією, наразі:
•    до системи «SMART-місто» інтегрується інформація, і, як результат, кадастрові карти, реєстри та генеральний план подаватимуть у зручній та зрозумілій формі;
•    реалізується проект, відповідно до якого сайт «Містобудівний кадастр м.Києва» отримає новий функціонал і стане зручнішим у роботі.

«Також плануємо для цього ресурсу налагодити взаємодію з інформаційно-аналітичною системою «Управління майновим комплексом територіальної громади міста Києва» та удосконалити структуру просторових даних у кадастрі», – пояснив Юрій Тацій.

Нагадаємо, що раніше у Департаменті також заявляли про намір провести паспортизацію вулиць, об’єктів будівництва та фасадів. Цей крок необхідний для того, щоб захистити місто від свавілля несумлінних власників будівель і притягти їх до відповідальності.

Стаття по темі: Робота будівельником за кордоном: скільки платять і як нестача кадрів впливає на якість будівництва

Раніше повідомлялося, що зарплатні борги перед київськими будівельниками складають понад 2 млн. гривень. Також Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України визначило орієнтовний розмір кошторисної заробітної плати у 2018 році на рівні 5 тис. 500-7 тис. 800 гривень. Він використовується при визначенні вартості об’єктів будівництва, що фінансуються із залученням бюджетних коштів, коштів державних і комунальних підприємств, а також кредитів під державні гарантії.

Джерело