Реєстрація /

Посилання на документи у містобудівному кадастрі Києва можна використовувати у офіційних запитах

Можна брати скріни ділянок на мапі.

Інтернет-посилання на містобудівні умови та обмеження, опубліковані на сайті містобудівного кадастру, а також скріни ділянок на мапах є офіційними даними і можуть подаватися у запитах до держустанов.

Про це повідомив заступник директора Департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації Юрій Тацій на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що згідно з законом України «Про регулювання містобудівної діяльності» дані містобудівних кадастрів є офіційними відомостями, які, зокрема, використовуються для задоволення інформаційних потреб державних органів, органів місцевого самоврядування, фізичних і юридичних осіб.

Це означає, що громадяни можуть складати офіційні звернення та запити до держзакладів, долучаючи до них таку інформацію:
-    Посилання на містобудівні умови та обмеження, оприлюднені на сайті містобудівного кадастру;
-    Скріни ділянок, зображених на мапах ресурсу.

Містобудівні документи оприлюднені на сайті у форматі pdf. Їх можна завантажити, і у разі необхідності для складання запиту долучити як додаток.

«Крім того, існують і інші офіційні ресурси, серед яких – Портал державної електронної системи у сфері будівництва. Посилання на містобуди, опубліковані на цьому сайті, також можна додавати до офіційних запитів або ж завантажувати та використовувати для власних потреб», – додав Юрій Тацій. 

Стаття по темі: Коронавірус і ринок нерухомості Києва: що відбувається і що буде далі

Раніше повідомлялося, що у системі містобудівного моніторингу буде доступний перелік документів за кожним об’єктом будівництва у столиці.

Джерело