Реєстрація /

Попит на оренду коммунального майна у столиці суттєво виріс

Місто заробило 430 млн. грн. минулого року.

У 2018 році столиця заробила на здачі в оренду комунального майна 430 млн. грн.. Доходи зросли за рік на 30%.

З початку 2019 року попит на оренду майна не зменшується – станом на 1 березня містом вже укладено майже 6,5 тис. орендних договорів. Найбільшим попитом користуються приміщення, які знаходяться у центральних районах міста.

Про це повідомила прес-служба Київської міської державної адміністрації.

Міська влада продовжує вдосконалювати механізми управління майном, зокрема розглядає можливість спростити порядок укладання договорів оренди.

Стаття по темі: Сезон відкрито: пожвавилися оренда та продаж будинків в Києві

«Я бачу потенціал у цій сфері. Кожне приміщення має працювати на територіальну громаду міста. Зокрема, спростивши механізми укладання договорів оренди за комунальне майно, ми можемо зробимо цю сферу більш мобільною, а отже – ефективною. Звісно, ставки також мають бути при цьому конкурентними і вигідними місту», – зазначив Володимир Слончак заступник голови КМДА.

Раніше повідомлялося, що у столиці на Оболоні незаконно здавали в оренду приміщення дитсадка. Дошкільний навчальний заклад знаходиться по вул. П. Панча і має площу близько 1800 кв.м. Об’єкт  передано за договором оренди Київському міському центру зайнятості для розміщення Оболонської районної філії цієї державної установи.

Джерело