Реєстрація /

Сезон відкрито: пожвавилися оренда та продаж будинків в Києві

Найдорожчий будинок у Києві в лютому було продано за 1 мільйон доларів

Наприкінці зими і на початку весни різко пожвавився попит на будинки в Києві і Київській області. За словами експертів ринку, за останні тижні різко зросла кількість клієнтів як на покупку будинку, так і на оренду.

«Починається сезон оренди будинків, як в столиці, так і в передмісті. Тим, хто замислюється про те, щоб тимчасово пожити в будинку, варто поквапитися, тому що вже через місяць ціни можуть «підрости», а хороші варіанти можуть швидко знайти своїх орендарів. Також почався сезон покупки будинків в Києві і передмісті. Зараз найбільш вдалий час для придбання такого житла, оскільки ціни прийнятні, а пропозиція цілком може задовольнити попит», – заявила Генеральний директор АН «Благовіст» Олена Бібєрова.

На підтвердження своїх слів ріелтори наводять статистику і конкретні приклади продажу будинків в Києві і області за лютий 2019 р. В цінової категорії 100-250 тисяч доларів угоди з купівлі будинків поодинокі, проте серед проданих об'єктів нерухомості вартістю понад 250 тисяч доларів будинки займають 40% .

продаж будинків в Києві

У селі Лісники (Києво-Святошинський район) своїх нових власників знайшов будинок площею в 140 кв. метрів. За об'єкт заплатили 126 тисяч доларів. На Осокорках у Києві проданий будинок в 480 кв. метрів за 270 тисяч доларів.

Стаття по темі: Як узаконити самовільне будівництво в Україні у 2018 році: список документів і терміни

Найбільшою угодою лютого 2019 року в Києві став продаж будинку на Нивках (Шевченківський район Києва). Будівля площею 1000 кв. м на вул. Муромської продана за 1 мільйон доларів!

Оренда будинків в Києві і його передмістях також на підйомі – вони становлять понад третину дорогих об'єктів ціною понад 2500 доларів на місяць. У Солом'янському районі Києва будинок в 270 «квадратів» був зданий в довгострокову оренду за 64 400 / міс (понад 2 тисячі євро на місяць).

В Ірпені будинок в 500 кв. метрів обходиться орендарям ще більше – 98 000 грн/міс. В с. Щасливе (Бориспільський район) будинок в 160 квадратних метрів здано за 50 400 грн на місяць.

Нагадаємо, що за останні 4 роки відбулося суттєве падіння цін на будинки в Києві і заміську нерухомість. З грудня 2014 по грудень 2018 р середня ціна (в доларах) за квадратний метр в будинках впала на 45 відсотків! На початку 2019 року середня ціна будинків в Києві становила 26 200 грн/кв. м, а середня ціна будинків у передмісті столиці – понад 21 100 грн/кв.м.

Джерело