Реєстрація /

На Оболоні з незаконної оренди повернули дитячий садок

Суд прийняв рішення на користь громади.

У столиці на Оболоні незаконно здавали в оренду приміщення дитсадка. Дошкільний навчальний заклад знаходиться по вул. П. Панча і має площу близько 1800 кв.м. Об’єкт  передано за договором оренди Київському міському центру зайнятості для розміщення Оболонської районної філії цієї державної установи.

Такий договір суперечить нормам законодавства, якими заборонено використання приміщень дошкільних навчальних закладів не за цільовим призначенням. Крім того, строк дії договору закінчився та не був продовжений.

Наразі суд прийняв рішення про повернення приміщень дитсадка у комунальну власність, а орендар має звільнити приміщення.

Раніше повідомлялося, що столична влада планує реконструювати приміщення деяких дитячих садків в Шевченківському районі. Серед них – дитячий садок на вул. Древлянській, 14-А, на вул. Дмитрівській, 66 і згорілий садок на вул. Лук'янівській, 29-А.

Також депутати Київради запропонували встановити у внутрішніх приміщеннях комунальних дитячих садків камери відеоспостереження. Таку інновацію збираються впроваджувати в шестимісячний термін після згоди батьків.

Джерело