Реєстрація /

Податкова нагадала киянам, як сплатити податок на нерухомість

Вже мали прийти платіжки.

Державна фіскальна служба у м. Києві нагадала, як правильно розрахувати суму податку на нерухомість у столиці. Для прикладу наводить розрахунок суми податку для власника квартири у Києві загальною площею 80 кв. м, який отримав повідомлення про необхідність сплати податку на нерухомість.

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

За інформацією ДФС, сума податку для квартири такої площі розраховується наступним чином:
1) Від загальної площі у 80 кв. м віднімається пільгова площа, яка не підлягає оподаткуванню, у 60 кв. м. Різниця дорівнює 20 кв. м, які і є базою оподаткування.
2) Згідно рішення КМДА в Києві встановлено податкову ставку в розмірі 1% від мінімальної заробітної плати, яка станом на 01.01 2018 складає 3 723 грн. Тож вартість 1 кв. м становить 37,23 грн.
3) Базу оподаткування у 20 кв. м множимо на 37,23 грн. – отримуємо суму податку до сплати 744,60 грн.

У ДФС зазначають, що у 2018 році ця сума становила 480 грн., однак у зв’язку зі зміною мінімальної заробітної плати, змінилась і сума податкового зобов’язання з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Об’єкти житлової нерухомості, які належать багатодітним або прийомним сім’ям, у яких виховується п’ять та більше дітей звільняються від оподаткування.

Стаття по темі: Податок на нерухомість в 2019 році: скільки і кому платити

Раніше повідомлялося, що протягом минулого року понад 900 тисяч фізичних осіб України сплатили податок на нерухомість.

Джерело