Реєстрація /

Первинного ринку житла потрібно буде півроку, щоб повністю відновитися після карантину

Ринок прийде в норму.

Для повноцінного виходу з карантину, первинному ринку житла буде потрібно як мінімум 6 місяців.

Про це заявив керівник проекту Rusaniv Residence Олександр Ізаров.

Експерт вважає, що на першому етапі – протягом червня-липня – важливим для ринку стане, в якій кількості об'єктів буде відновлено будівництво.

«Станом на початок травня, активні будівельні роботи тривають тільки в трохи більше, ніж 40% об'єктів: у порівнянні з березнем, кількість об'єктів з частковою або повною зупинкою будівництва збільшилася на 10%», – розповів Олександр Ізаров.

На його думку, закінчення або істотне пом'якшення карантину може дозволити деяким компаніям активізувати будівельні роботи.

«В середньому, щомісячні витрати на будівництво 1-го 24-поверхового будинку в залежності від етапу будівництва, можуть досягати 1,5-3 млн. грн. Тобто, грубо кажучи, щоб будівництво продовжилося, як мінімум, до осені, забудовникам потрібно до 10 млн. грн на будівництво 1-го лише багатоквартирного будинку», – підкреслив експерт.

Стаття по темі: Коли ринок нерухомості відновиться після карантину

За його словами, починаючи з квітня, близько 35% компаній-забудовників роблять зусилля для залучення сторонніх великих інвесторів, щоб завершити вже розпочаті проекти.

Раніше повідомлялося. що у 2020 році терміни введення в експлуатацію споруджуваних ЖК в Києві можуть збільшиться в середньому на 3-6 місяців.

Джерело