Реєстрація /

КМДА просить для Поштової площі національний статус

У Мінікульт відправлено лист про націоналізацію знахідок на місці будівництва

Ділянка Поштовій площі, де зроблені археологічні знахідки часів Середньовічного Києва (XI-XIX ст.), стане нерухомою пам'яткою національного значення. Цього добивається столичне Управління збереження історичного середовища та охорони об'єктів культурної спадщини.

Начальник Управління Олександр Нікоряк направив до Міністерства культури лист із закликом внести ділянку Поштової площі до держреєстру. Він сподівається, що питання про націоналізацію пам'ятки буде вирішене якомога швидше.

«Громадськість оперативно виправила технічні помилки, які були допущені при складанні документації, і які могли спричинити затримку в подачі документів. Саме завдяки спільній роботі і в кінці налагодженому діалогу ми уникли цих затримок. Всі помилки були виправлені оперативно, і сьогодні ми маємо уявлення на Мінкультури про надання Поштовій площі статусу національного значення. Тепер в якомога швидше терміни, сподіваємося, Міністерство направить відповідне подання до Кабінету Міністрів і питання «націоналізації» пам'ятники буде вирішене », – йдеться в повідомленні Управління охорони пам'яток.

Стаття по темі: Збереження пам'яток архітектури в Києві: місія наразі неможлива

Раніше Консультативна рада з питань охорони культурної спадщини КМДА вже затвердила паспорт пам'ятки історії та археології національного значення «Ділянка прибережного міського кварталу середньовічного Києва».

Джерело

Теґи