Реєстрація /

Парцхаладзе: На землі промислових об`єктів у центрі доцільно розміщувати адмінбудівлі

Важку промисловість варто винести за межі міста.

У Києві в центрі близько 1 тис. кв. м займають промислові об’єкти. Їх варто винести за межі столиці. Всі ці об’єкти заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе пропонує віддати під адмінбудівлі, а звільнені адміністративні будівлі віддати для розміщення готелів. Він переконаний, що це дасть колосальний поштовх для розвитку туризму у столиці.

Для цього на державному рівні необхідно розробити концепцію створення індустріальних парків. 

Необхідно створити території – промзони і технопарки, і перенести всю промисловість із Києва у Київську область, радіусом понад 30 км, приміром, у місто Біла Церква. 

«Раніше це було суто індустріальне місто, але промисловість зупинилася, при цьому, залишився великий потенціал незатребуваних людей, понад 200 тисяч. Там було б дуже комфортно розвивати промислову територію. Натомість у Києві перенести увесь адміністративний центр на таку промзону», – зазначив заступник міністра.

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяють зробити в 2019 році

Якщо готелі середніх сегментів змогли наростити завантаження, але втратили в ціні в порівнянні з високою базою минулого року, то в більш дорогих готелях – верхніх сегментах – завантаження впало нижче не тільки рівня 2018 го, а й більш «спокійного» 2017 року.

Джерело