Реєстрація /

Операційні показники готелів Києва знизилися вперше за останні 5 років

Завантаженість знизилася.

Вперше з 2014 року на ринку готелів Києва спостерігалося падіння всіх середньоринкових операційних показників за півріччя. При цьому за сегментами ситуація різниться.

Якщо готелі середніх сегментів змогли наростити завантаження, але втратили в ціні в порівнянні з високою базою минулого року, то в більш дорогих готелях – верхніх сегментах – завантаження впало нижче не тільки рівня 2018 го, а й більш «спокійного» 2017 року.
 
Про це повідомили аналітики компанії JLL.
 
«Перша половина цього року ознаменувалася для готельного ринку української столиці падінням середніх операційних показників як в доларах, так і в гривнях. На тлі дуже успішного 1-го півріччя 2018-го року, коли в Києві проходив фінал Ліги Чемпіонів і значно зросли як завантаження, так і середній тариф, результати в цьому році поки залишають бажати кращого. Зокрема, вперше з 2014 року спостерігалося падіння завантаження в період січня-червня», – каже Тетяна Веллер, керівник департаменту готельного бізнесу компаніі JLL.
 
Якщо завантаження в середньому по ринку в порівнянні з аналогічним періодом минулого року впала на 1 п.п., склавши 48%, то на тлі зниження ADR (середньої ціни за номер) на 14% в дол. (до 120) і на 13% в гривні (до 3,2 тис.), RevPAR (дохід на проданий номер) скоротився на 17% і 16% відповідно (до 55 дол. і 1,5 тис. грн.).

Раніше повідомлялося, що на Центральному залізничному вокзалі в Києві обладнали зал очікування для пасажирів експреса «Київ - Бориспіль».

Стаття по темі: Головні інфраструктурні проекти Києва у 2018 році: що планують, і які шанси бути реалізованими?

Зал очікування знаходиться над залізничними коліями № 14, з яких відправляється експрес. Зал відділений від решти приміщення вокзалу. На вході стоїть охоронець, який пропускає всередину тільки з квитками на експрес. Потрапити на поїзд можна тільки через зал очікування.

Крім того, Мінрегіон пропонує при проектуванні готелів передбачити можливість підключення до швидкісного інтернету (провідного та безпровідного). Зміни до ДБН вже затверджені та будуть опубліковані найближчим часом.

Джерело