Реєстрація /

Оренду приміщень київської кіностудії імені Довженка визнали незаконною

Суд прийняв рішення.

Північний апеляційний господарський суд визнав незаконною здачу в оренду комерційній структурі нерухомості держпідприємства «Національна кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка» площею 1300 кв. метрів. Таким чином, суд погодився з доводами прокурора про незаконність угоди і задовольнив позов Київської міської прокуратури.

Про це стало відомо з повідомлення пресслужби Київської міської прокуратури.

«Встановлено, що в державній власності, на балансі ДП «Національна кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка» знаходиться будівля площею 4300 кв. м по вул. Олександра Довженка в Києві. Разом з тим, частина зазначеної будівлі площею 1300 кв. м без узгодження з Міністерством культури України та Регіональним відділенням Фонду державного майна України по м.Києву в 2018 році передана в користування комерційній структурі на 10 років», – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що орендар в цих приміщеннях облаштував готель.

Прокуратура встановила, що розмір орендної плати за майно істотно занижений, і звернулася до суду з позовом в інтересах держави про визнання недійсним договору оренди.

В результаті Північний апеляційний господарський суд підтримав прохання прокуратури і визнав незаконною здачу в оренду цієї нерухомості.

Читайте також: Якими будуть податки при купівлі-продажу квартир в новобудовах – коментарі автора закону

Джерело