Реєстрація /

Оренда в Києві: найдорожчу нерухомість знімають під бізнес

Тенденції на ринку столичної нерухомості: найбільш дорогі об'єкти орендуються під офіси, кафе і салони краси

За підсумками жовтня 2018 року, на ринку оренди в Києві намітилася нова тенденція, що говорить про економічне зростання в столиці України. У найдорожчому сегменті нерухомості в оренду беруть приміщення і будівлі під бізнес: громадське харчування, офіси і б'юті-сегмент.

Генеральний директор АН «Благовіст» Олена Бібєрова заявила, що в минулому місяці основний попит в преміум-сегменті припав на оренду нежитлових об'єктів.

«У сегменті житлової нерухомості найбільшим попитом користуються квартири в нових будинках в різних районах столиці і в різних цінових категоріях. Вперше за довгий час в самому високому ціновому сегменті основний попит припав тільки на об'єкти нежитлового фонду. Це говорить про те, що бізнес розвивається і поліпшується економічна ситуація в країні, що позитивно відбивається і на ринку нерухомості», – впевнена Олена Бібєрова.

Стаття по темі: Комерційна нерухомість в новобудовах Києва: прибуток вище, ніж у житла

За її словами, усі угоди в ціновому сегменті від 2500 доларів на місяць і вище були укладені на оренду комерційної нерухомості. У сегменті 1000-2500 дол/міс. також зафіксований високий попит на нежитлові об'єкти.

Скільки коштує оренда комерційної нерухомості в Києві

  • Кафе на вул. Мала Житомирська (130 кв. м) – 30800 грн/міс.
  • Салон краси на вул. Урлівська (145 кв. м) – 50400 грн/міс.
  • Офіс на вул. Велика Житомирська (174 кв. м) – 89600 грн/міс.
  • Офіс на Кловському узвозі (170 кв. м) – 96600 грн/міс.
  • Будівля на вул. Цитадельній (1000 кв. м) – 420 000 грн/міс.

Стаття по темі: За скільки реально орендувати квартиру в Києві

Нагадаємо, що традиційно найдешевшими для оренди в квартири в Києві залишаються Деснянський, Святошинський та Дарницький райони. Розцінки на оренду 1-кімнатній квартирі стартують від 5500-6000 грн/міс.

Джерело