Реєстрація /

Обсяги будівництва в Україні можуть скоротитися

Забудовники змушені будуть призупинити проекти.

У найближчі 6 місяців обсяги будівництва житла в Україні можуть скоротитися на 30%. 

Таку думку висловила співзасновниця «Українського клубу нерухомості» Ольга Соловей.

За її словами, новому очільнику Мінрегіонбуду разом з новою командою потрібен буде час для того, щоб ввійти в курс розпочатих реформ. 

Окрім цього, не виключено, що через зміну влади значна кількість забудовників будуть змушені відкласти реалізацію власних проектів на невизначений час.

Понад 30% проектів по всій Україні, старт реалізації яких був запланований на 3-4 квартал цього року, можуть бути відкладені через зміну керівництва профільного Міністерства. Стагнація на ринку будівництва може призвести до значних бюджетних недоотримань. У разі скорочення обсягів будівництва на 30%, держбюджет в цьому році недоотримає від 2 до 3 млрд. гривень.

Соловей наголосила, що наразі українському ринку будівництва дуже важливо розуміти, чи продовжуватимуться розпочаті реформи.

Читайте також: Реєстрація місця проживання в Україні за новими правилами: як впливає на ринок нерухомості

Раніше повідомлялося, що  Мінрегіонбуд планує в 2019 році удосконалити законодавство в питанні добудови заморожених житлових будинків. Влада хоче подати до Верховної Ради законопроект. Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе, зараз проект знаходиться на фінальній стадії розробки.

Джерело