Реєстрація /

Нічна злива затопила Хрещатик і обвалила фасад будівлі

Потужні опади знову завдали удару по київській інфраструктурі

У ніч на 16 серпня в Києві пройшла гроза зі зливою, яка затопила центральні райони міста. Під водою опинився Хрещатик, поривами вітру зірвало банер і обвалило фасад зі згорілої будівлі центрального гастроному на вул. Богдана Хмельницького, потоки води вимили бруківку на Андріївському узвозі.

Департамент транспортної інфраструктури Київської міської держадміністрації повідомляє, що близько 5 години ранку повалені дерева заблокували виїзд тролейбусів з депо №2, через що було припинено виїзд тролейбусів на маршрути №2, 22, 27, 30. В результаті було порушено рух тролейбусів в напрямку станції метро «Шулявська» і по напрямку вул. Милославська - ст. «Зеніт».

Крім того, було заблоковано рух трамвая №18 по вул. Глибочицька в напрямку вул. Старовокзальна. Також на вул. Визволителів у напрямку Дарницької площі тимчасово зупинився рух тролейбусів №29, 50 і 50К через те, що проїжджа частина залита водою.

Нічна злива затопила Крещатик
Після нічної зливи Хрещатик опинився під водою

 

Відновити рух транспорту вдалося тільки до 7.00 ранку.

Через пориви вітру та дощу обвалився банер на фасаді центрального гастроному
Стався обвал фасад згорілої будівлі центрального гастроному в Києві

 

Нагадаємо, що 25 липня на Київ обрушилася потужна злива, який протягом двох годин затопив шляхопровід біля метро «Дорогожичі», потоки води змили грунт під мостом над вул. Кирилівської. Виявилися залитими водою підземні переходи під пр. Перемоги в районі станцій метро «КПІ» та «Шулявська».

Стаття по темі: 5 найбільш «втомлених» мостів Києва

Цього разу автошлях на «Дорогожичах» знов було частково підтоплено. Вранці 16 серпня проїзд цим маршрутом було закрито, а команда рятувальників займалася відведенням води.

Підтоплені автошляхи на "Дорогожичах"
Рятувальники відкачують воду з підземного тунелю на «Дорогожичах»

Також вночі потоки залили підземний перехід на перетині бульвару Шевченка та Крещатику, через що частково було підтоплено підземний торгівельний центр «Метроград».

Джерело