Реєстрація /

Названі вулиці, на яких водії найчастіше виїжджають на смуги руху громадського транспорту

Порушників штрафують.

Комунальники Києва назвали вулицю, де автомобілісти найчастіше виїжджають на смугу громадського транспорту – проспект Перемоги у напрямку до площі Перемоги. Аналізувалися дані інтенсивності руху в години пік. Заміри проводились протягом 2020 року.

Про це стало відомо з повідомлення прес-служби КП «Центр організації дорожнього руху».

«Служба впровадження та експлуатації автоматизованої системи управління дорожнім рухом нашого комунального підприємства на основі даних детекторів транспорту проаналізувала рух шістьма виділеними смугами для маршрутних транспортних засобів. Аналізували дані по інтенсивності руху в години пік – з 9:00 до 10:00. Заміри проводились протягом року, на основі цього обчислені середні показники», – йдеться в повідомленні.

Бульвар Дружби народів у напрямку площі Великої Вітчизняної Війни:
Смугою руху для маршрутних транспортних засобів в середньому проїжджали 118 автомобілів на годину, з них 60 – порушників (особистий транспорт). Для порівняння: іншими смугами в середньому користувалося 3 268 авто на годину.

У напрямку Деміївська площі:
Смугою руху для маршрутних транспортних засобів в середньому проїжджали 126 авто на годину, з них 63 – порушники. Іншими смугами – 3 273 авто.

Бульвар Лесі Українки в напрямку Бессарабської площі:
Смугою руху для маршрутних транспортних засобів в середньому проїжджали 291 авто на годину; з них 259 – порушників. Іншими смугами посилання – 1 951 авто.

У напрямку вулиці Бойчука:
Смугою руху для маршрутних транспортних засобів в середньому проїжджали 140 авто на годину, з них 95 – порушників. Іншими смугами – 1 888 авто.

Бульвар Тараса Шевченка в напрямку площі Перемоги:
Смугою руху для маршрутних транспортних засобів в середньому проїжджали 128 авто на годину, з них 77 – порушників. Іншими смугами – 1 953 авто.

У напрямку Бессарабської площі:
Смугою руху для маршрутних транспортних засобів в середньому проїжджали 209 авто на годину, з них 143 – порушників. Іншими смугами проїжджали 1 837 авто.

Вулиця Антоновича (ділянка від вулиці Німецькій до Загородньої) в напрямку Либідської площі:
Смугою руху для маршрутних транспортних засобів в середньому проїжджали 55 авто, з них 22 – порушників. Іншими смугами – 1 649 авто.

Вулиця Олени Теліги в напрямку проспекту Степана Бандери:
Смугою руху для маршрутних транспортних засобів в середньому проїжджали 83 авто, з них 19 – порушники. Іншими смугами – 2 919 авто.

У напрямку вулиці Олександра Довженка:
Смугою руху для маршрутних транспортних засобів в середньому проїжджали 159 авто, з них 85 – порушників. Іншими смугами – 2 798 авто.

Проспект Перемоги в напрямку площі Перемоги:
Смугою руху для маршрутних транспортних засобів в середньому проїжджали 929 авто. З них 863 – порушників. Іншими смугами – 2 727 авто.

У напрямку Шулявського шляхопроводу
Смугою руху для маршрутних транспортних засобів в середньому проїжджали 222 авто. З них 160 – порушників. Іншими смугами – 3 130 авто.

Таким чином, найменше порушників – особистого транспорту на виділеній смузі – зафіксовано на вулиці Олени Теліги в напрямку проспекту Бандери – 23%; найбільше – на проспекті Перемоги у напрямку до площі Перемоги – 93%.

Стаття по темі: На велосипеді столицею: де побудують нові велодоріжки в Києві

Раніше повідомлялося, що на сьогоднішній день на завершальній стадії реконструкції і будівництва в Україні перебувають 3,9 тис. км доріг. Про це повідомив глава «Укравтодору» Олександр Кубрак.

Серед лідерів по введенню в експлуатацію доріг, за його словами, такі області:
• Харківська – 261,6 км;
• Закарпатська – 248,3 км;
• Запорізька – 220,2 км;
• Сумська – 197,2 км;
• Хмельницька – 194,3 км;
• Черкаська – 162,9 км;
• Львівська – 154,9 км.

Джерело