Реєстрація /

Назвали дату, коли відкриють Андріївську церкву після 5 років реставрації

Скоро проведуть першу службу.

В середині грудня Андріївська церква відкриється після 5 років реставрації. Відкриття заплановано онлайн 12 січня, а 13 грудня – в храмі проведуть першу церковну службу.

Про це стало відомо з повідомлення міністра культури Олександра Ткаченко.

«Андріївський собор – місце сили і один з головних храмів Києва вже майже 5 років закритий для відвідувачів. Сьогодні мав честь побувати всередині. Привід вагомий і одночасно хвилюючий, тому що нарешті реставраційно-ремонтні роботи на етапі завершення. Те, що я побачив, – приголомшує. Під час робіт до кожного елементу ставилися дуже дбайливо і ретельно. Точність і філігранність вражає. Команда реставраторів зробили величезну роботу як з реставраційної, так і з конструкційної точки зору», – написав Ткаченко.

За його словами, повністю відреставрований весь живопис, ікони та іконостас, почищена ліпнина і відшліфований підлогу. Замінено інженерні мережі, проведені нові системи освітлення, опалення, подачі повітря, вікна.

Стаття по темі: Відмова у субсидії: хто та чому не отримає допомогу держави

Раніше у ПрАТ «АК «Київводоканал» заявили про намір підвищити тарифи на водопостачання і водовідведення на 2021 рік. У компанії хочуть підвищити тарифи майже на 20%.

Джерело