Реєстрація /

На забудові на вулиці Олеся Гончара забудовник знизить поверхи 

Влада домовилася із забудовником.

Забудовник взяв на себе зобов’язання прибрати зайві поверхи на скандальній будівлі на вулиці Гончара, 17-23. 

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час підписання меморандуму про врегулювання питань щодо використання земельної ділянки на вул. О. Гончара, 17-23.

Документ підписали представники компанії-забудовника, громадські активісти організації «Андріївсько-Пейзажна ініціатива», керівництво Національного заповідника «Софія Київська» і мер столиці Віталій Кличко.

«Сьогодні ми ставимо крапку у конфлікті, який тягнеться з 2008 року. І я наголошую: від самого початку позиція столичної влади була однозначною – багатоповерхового будівництва в охоронній зоні ЮНЕСКО – буферній зоні Софії Київської – не повинно бути! Наше ключове завдання – зберегти історичне обличчя Києва. Так, столиця повинна розвиватися, будуватися. Але при цьому нові будівлі не повинні спотворювати архітектурну спадщину. І забудовники мають це розуміти!» – наголосив Віталій Кличко.

Оновлений проект, який новий власник будівництва повинен надати на розгляд міста, буде готовий найближчим часом. Про це заявив гендиректор ТОВ «Інвестиційно-будівельна група» Василь Нахамко.

Читайте також: Реєстрація місця проживання в Україні за новими правилами: як впливає на ринок нерухомості

Раніше повідомлялося, що  Мінрегіонбуд планує в 2019 році удосконалити законодавство в питанні добудови заморожених житлових будинків. Влада хоче подати до Верховної Ради законопроект. Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе, зараз проект знаходиться на фінальній стадії розробки.

Джерело

Теґи