Реєстрація /

На вулиці Ярославській прибрали рекламу

Забрали більше сотні рекламних засобів.

На вул. Ярославській демонтовано 145 рекламних засобів.

Про це повідомив Олександр Смирнов, начальник Управління з питань реклами КМДА.

«І знов, Ярослав Мудрий міг би нами пишатися, адже ця вулиця названа на його честь.
Шкода, що після пожежі в 1811 році всі будинки згоріли. Але київський архітектор того часу, Андрій Меленський, розробив та втілив проект, який зберіг історичну систему забудови.
Як в часи великого київського князя, так і в наші, не змінюється одне – на цій вулиці завжди кипить життя. Після перебудови вона стала осередком діяльності – тут розміщувалися перші міські аптеки, відкривалися безліч молитовних будинків, готелів, булочних, кондитерських, шкіл та різноманітних майстерень. В цілому це була промислово-ремісничо-торгова вулиця, яка, до речі, стала до вподоби іудейській громаді. Саме євреї зробили з Ярославської таку активну та прибуткову вулицю. А ми очистили історичні фасади та знов відкрили їх для огляду містянам», – сказав чиновник.

За його словами, на черзі ще декілька вулиць, які також звільнять від рекламних засобів.

Реклама в КиевеРеклама в КиевеРеклама в Киеве

Раніше повідомлялося, що вулиці Старонаводницьку та Пушкінську звільнили від реклами. Також депутати Київради внесли зміни до Правил благоустрою міста Києва. Вдосконалено порядок розміщення оголошень та зовнішньої реклами в столиці. Відтепер рекламний засіб має маркуватися на каркасі та містити найменування розповсюджувача зовнішньої реклами, телефон, номер дозволу та термін його дії. Рекламні засоби будь-яких видів, незалежно від місця розташування, без належного маркування вважаються такими, власники яких невідомі.

Джерело