Реєстрація /

На Виноградорі замінять 4 км тепломереж


Ремонт розпочали.

Київтеплоенерго замінює 4 км магістральних трубопроводів, які обслуговують 80 житлових будинків на проспектах Порика, Правди і Свободи та вул.Світлицького.
 
Реконструюють 2 ділянки мереж загальною протяжністю майже 4 000 метрів.

Тепломережа на цих ділянках була прокладена 45 років тому. Вона обслуговує 80 будинків – майже 10 тисяч столичних родин. За останні 5 років тут виявлено більше 60 пошкоджень.

Нові попередньоізольовані труби європейського зразка, з системою сигналізації у випадку пошкодження, мають строк служби близько 50 років.
 
«Зараз тривають роботи в районі проспекту Порика. Тут замінюємо майже 2 км старих мереж централізованого опалення на нові труби з попередньою тепло- і гідроізоляцією. Вони надійні та стійкі до високих температур. Витримують до +150 градусів Цельсія. Завершити роботи, відновити гаряче водопостачання до будинків та благоустрій території плануємо до 30 вересня», — зазначив Василь Деревицький, директор структурного підрозділу «Київські теплові мережі» КП «Київтеплоенерго».
 
Наймасштабніші роботи також ведуться на Троєщині, Нивках, Теремках, Борщагівці та центральній частині міста.

Читайте також: ТОП-5 порад, як зменшити електроспоживання, працюючи із дому

Раніше повідомлялося, що зима 2019/2020 була найтеплішою за останнє десятиліття. Це вплинуло на зменшення споживання природного газу для забезпечення міста теплом і гарячою водою. У цьому опалювальному сезоні Київтеплоенерго закупило 1,05 млрд куб. м газу на суму 5,5 млрд грн. Натомість у минулому сезоні було спожито 1,17 млрд куб. м загальною вартістю 8,7 млрд грн.

Джерело