Реєстрація /

На ТЕЦ-6 встановлять енергоефективне обладнання

Роботи проведуть цього року.

Цього року місто розпочинає встановлювати на ТЕЦ-6 енергоефективне обладнання на базі газотурбінних установок.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Мер зазначив, що сьогодні ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 забезпечують 48 відсотків теплопостачання міста та майже 60 відсотків електроспоживання столиці. І тому на сьогодні альтернативи цим ТЕЦ немає. Більшість обладнання на них працює вже понад 40 років. Та потребує оновлення.

Понад 100 млн євро на цей проект місто залучає від Європейського банку реконструкції та розвитку. А щодо ТЕЦ-5 тривають переговори з потенційними інвесторами про фінансування проектів із модернізації основного електричного обладнання.

Стаття по темі: Коронавірус і ринок нерухомості Києва: що відбувається і що буде далі

«Щодо заміни старих масляних вимикачів на зразок того, що загорівся днями на ТЕЦ-5, – це обладнання має бути замінене на сучасне. Цього року на ТЕЦ-6 вже замінили 2 масляні вимикачі на сучасні елегазові. А в найближчі 5 років і на ТЕЦ-5, і на ТЕЦ-6 замінять 25 таких приладів», – повідомив Віталій Кличко.

Резонансні пожежі на енергетичних об'єктах Києва

В ніч на 5 квітня в Києві на Хрещатику, 7 сталося загоряння підземних силових кабелів. Рятівникам знадобилося близько 8 годин, щоб остаточно ліквідувати пожежу. Весь час відбувалося задимлення центру столиці України – Майдану Незалежності, Європейської площі та Хрещатику.

14 квітня у Дарницькому районі м.Києва по вул. Ревуцького, 40 виникло загоряння у будівлі трансформаторної підстанції «Харківська» (потужність 10 кВ).

Джерело