Реєстрація /

На ринку складської нерухомості Києва зростуть орендні ставки


Зростання пов'язане з високим попитом.

З поступовим відновленням ділової активності і подальшим зростанням e-commerce, низькою вакантністю, а також обмеженою новою пропозицією, орендна ставка в сегменті склдаської нерухомості може трохи зрости в 2021 році, що може привести до збільшення кількості проектів build-to-suit.

Таку думку озвучила Наталія Сокирко, керівник департаменту складської і логістичної нерухомості CBRE Ukraine.

Зростаюча кількість міжнародних гравців захоплюючих Східну Європу може привести до зростання цін, зниження ставки капіталізації і подолати різницю між ціною і витратами на будівництво, яка в Центральній Європі надзвичайно низька і конкурувати з такими високоякісними і першокласними об'єктами буде важко.

«Зростаючий попит з боку рітейла і логістичного сектора, обумовлений популярністю e-commerce за останній рік, а також дефіцит складських площ може почати новий цикл девелопменту, в тому числі стати причиною серйозних зрушень на ринку, з огляду на три міжнародні проекти на ринку, які заплановані до виходу в 2022-2025 роках. Однак помітні зміни в девелоперській активності можливі за умови боргового фінансування, стабільності обмінного курсу і зростання орендних ставок, деномінованих в доларах США», – говорить вона.

Стаття по темі: Коронавірус і ринок нерухомості Києва: що відбувається і що буде далі

Раніше повідомлялося, що у короткостроковій перспективі найбільше відчують наслідки пандемії індустрії туризму, роздрібної торгівлі та розваг.

Джерело