Реєстрація /

На підготовку до опалювального сезону передбачається 11 мільярдів гривень


Гроші направлять органи місцевого самоврядування.

На підготовку до опалювального сезону органами місцевого самоврядування закладено 11 млрд. грн. 

Про це повідомив Міністр інфраструктури,  регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко. 

«Разом з тим, ми бачимо, що на підготовку критичної інфраструктури до зими органи місцевого самоврядування витрачають лише 3% своїх бюджетів розвитку. Як можна за ці три відсотки належним чином підготуватись до опалювального сезону?», – сказав Зубко. 

У той же час на сьогодні накопичились залишки на казначейських рахунках у розмірі 68 млрд. грн.

Стаття по темі: «Домашня» сонячна електростанція: заробляємо на продажі електроенергії 

«Вчергове наголошую: старт та стабільне проходження опалювального періоду – зона відповідальності місцевої влади. Муніципалітети, маючи всі можливості – фінансові і технічні, відповідальні за вчасне підключення соціальних і житлових об’єктів до тепла. Початок і проходження опалювального сезону – абсолютно планова робота, яка здійснюється не за один день чи тиждень. Вона має бути системною, та скоординованою. Для того, щоб увійти в опалювальний сезон потрібна комунікація та злагодженість всіх органів, підприємств та служб, а також чітке розуміння своєї зони відповідальності»,– наголосив Зубко.

Стаття по темі: «Утепляємось» за рахунок держави: що для цього потрібно?

Комунальне підприємство «Київтеплоенерго» проводить підготовку до наступного опалювального сезону. У столиці вже ліквідували 205 пошкоджень мереж у результаті проведення гідравлічних випробувань та 484 пошкодження у процесі планових ремонтних робіт.

Джерело