Реєстрація /

На модернізацію ТЕЦ у Києві витратять 120 мільйонів гривень

Роботи проведуть цього року.

Пріоритетом модернізації столичних ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 у поточному році стане посилення конкурентоздатності в умовах роботи нового ринку електроенергії, який розпочав роботу в Україні 1 липня 2019 року.

Про це повідомляє КП «Київтеплоенерго».

Інвестиційною програмою передбачено 120 млн грн. За ці кошти буде виконано технічне переоснащення систем контролю, керування та автоматичного регулювання енергоблоків № 1 і № 2 на ТЕЦ-5, а також реконструкція обладнання і технічне переозброєння цехів та відділів на обох ТЕЦ. Усього – 23 проекти.

Як зазначив директор структурного підрозділу «Київські ТЕЦ» КП «Київтеплоенерго» Олександр Шевченко, модернізація ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 є важливою передумовою ефективної роботи та конкурентоздатності київських ТЕЦ в усіх секторах ринку електроенергії.

У минулому році на модернізацію ТЕЦ було спрямовано понад 100 млн грн. У тому числі, за ці кошти розпочато ремонт градирні на ТЕЦ-6, що забезпечує охолодження технічної води, а також проведено ремонт водогрійного котла на ТЕЦ-5, який щогодини нагріває майже 4 тис. т води для потреб міста. Крім того, було здійснено технічне переоснащення інформаційно-обчислювальної системи чотирьох енергоблоків на ТЕЦ-5 і енергоблоку № 2 на ТЕЦ-6 на базі програми SCADA.

Столичні теплоелектроцентралі № 5 і № 6 забезпечують теплом та гарячою водою 60% киян, а також виробляють електричну енергію, що надходить в об’єднану енергосистему України. 

Стаття по темі: «Утепляємось» за рахунок держави: що для цього потрібно?

Раніше повідомлялося, що КП «Київтеплоенерго» уклало договір на проведення аудиту технічного стану ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, з метою подальшої їх реконструкції. Фахівці повинні будуть проаналізувати стан будівель і мереж підприємства. Ці послуги повинні надати протягом чотирьох місяців, а їх вартість склала понад 3 млн. гривень.

Джерело