Реєстрація /

На місці нефункціонуючого протитуберкульозного диспансеру побудують медичний центр


Побудує інвестор.

Депутати Київради підтримали проєкт рішення про вирішення майнових питань, пов’язаних із будівництвом медичного центру у провулку Чеслава Бєлінського (провулку Алли Горської), 6 у Шевченківському районі столиці. Мова йде про дозвіл на знесення застарілих будівель та початок підготовки конкурсу із залучення інвестора. Про це повідомили в Департаменті економіки та інвестицій КМДА.

Орієнтовна загальна площа об’єктів становить 1153,0 кв. м. Це будівля поліклініки, підсобне приміщення та прохідна. Протитуберкульозний диспансер закрито з травня 2015 року. Будівлі диспансеру перебувають у незадовільному стані, їх подальша експлуатація є неможливою, оскільки не відповідає санітарно-епідеміологічним вимогам та нормам.

Зокрема, інвестиційним проектом передбачається списання майна комунальної форми власності з відшкодуванням його вартості до бюджету Києва та будівництво сучасного медичного центру з паркінгом.
Згідно орієнтовних техніко-економічних показників проєкту, розроблених за попередніми розрахунками КП «Київське інвестиційне агентство», обсяг інвестицій складатиме близько 216 млн грн.

Як повідомили в Департаменті економіки та інвестицій КМДА, знесення об’єктів комунальної власності столичної громади відбуватиметься винятково після визначення переможця інвестиційного конкурсу, укладення договору та компенсації вартості комунального майна інвестором.

Читайте також: Популярні квартири на ринку нерухомості Києва: що користується підвищеним попитом в 2021 році

Раніше повідомлялося, що на ВДНГ починають будівництво урбан-парку

Джерело