Реєстрація /

На Либідській площі продали 3 будівлі

Будинки знаходяться біля «Тарілки».

Фонд державного майна провів три успішних приватизаційних аукціони, на яких були виставлені на продаж будівлі поряд зі знаменитою «Літаючій тарілкою» поблизу станції метро «Либідська» в Києві. Будинки вдалося продати за 218 млн гривень.

Про це стало відомо з повідомлення пресслужби Фонду держмайна.

«15 лютого 2021 відбулися три аукціони з приватизації будівель, розташованих поруч зі станцією метро «Либідська» в Києві на загальну суму 218 061 914 гривень. Об'єкти відносяться до категорії непродуктивних активів, які руйнувалися протягом багатьох років», – йдеться в повідомленні ФДМ.

В аукціонах брало участь від 4 до 6 компаній, а фінальна вартість об'єктів багаторазово зросла в ході торгів. Так, найменше будівля, колишній лабораторний корпус площею 74,9 кв.м, подорожчало в 66 разів від стартової ціни – до 45 млн гривень. Два інших були продані за 37,9 і 135,1 млн гривень відповідно.

При цьому сама «Літаюча тарілка» залишиться у власності держави, будівлю внесено до реєстру пам'яток архітектури і монументального мистецтва. У ньому знаходяться Український інститут науково-технічної експертизи та інформації, а також Державна науково-технічна бібліотека України.

здание в киеве

Стаття по темі: Ціни на нерухомість в Україні після карантину: що змінилося і чи варто купувати зараз

Раніше повідомлялося, що у Києві відбулися земельні торги з продажу трьох вільних земельних ділянок, що забезпечило понад 28 млн грн надходжень до міського бюджету.

Джерело