Реєстрація /

На київській ТЕЦ-6 триває капітальний ремонт енергоблоку № 1

 Готують до зими.

На київській ТЕЦ-6 триває капітальний ремонт енергоблоку № 1, який забезпечує постачання гарячої води і тепла для житлового та соціального фонду у п’яти районах Києва (Дарницькому, Деснянському, Оболонському, Подільському, Шевченківському).
 
Енергоблок — це потужний цілісний комплекс, що включає котел, турбіну, генератор. Зазвичай його капітальний ремонт проводиться раз в 4 роки. Енергоблок № 1, який виведено в ремонт, працює з 1982 року. Його потужність — 250 МВт. В ході ремонтних робіт проведуть діагностику і технічне обслуговування складових енергоблоку, а також замінять старе устаткування на нове. Наприклад, у турбіні, яка за хвилину здійснює 3 тисячі обертів, замінять дефектні діафрагми та ступені робочих лопаток. На енергетичному котлі — замінять майже сімсот петель конвективного пароперегрівача низького тиску.
 
Крім того, на ТЕЦ-6 вже виконано поточний ремонт енергоблоку № 2 і трьох водогрійних котлів, а до початку опалювального сезону виконають ремонт ще трьох водогрійних котлів та відремонтують насосне обладнання.
Проведення ремонтів на ТЕЦ не впливає на надання послуги з гарячого водопостачання та на баланс електроенергії в Києві.
 
Більшість обладнання на ТЕЦ працює ще з радянських часів і потребує оновлення. 

Стаття по темі: Збереження пам'яток архітектури в Києві: місія наразі неможлива

Раніше повідомлялося, що нову навігацію для дорожньо-транспортної інфраструктури у Києві запровадять найближчим часом.

Джерело