Реєстрація /

На Київщині судитимуть забудовника, який ошукав майже півтисячі інвесторів будівництва 

Ошукали громадян майже на 200 мільйонів гривень.

Скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно одного з учасників організованої групи за фактом шахрайського заволодіння коштами інвесторів будівництва.

Про це повідомляє пресслужба Генпрокуратури України.

Організована група, маючи на меті заволодіння грошима в особливо великих розмірах, упродовж чотирьох років вводила в оману інвесторів будівництва. Учасники цієї групи проводили масштабну рекламну кампанію, обіцяли громадянам звести будинки в екологічно привабливому передмісті Києва. Також вони запевняли потенційних інвесторів в наявності усієї дозвільної документації та законності будівництва. Наразі підтверджено спричинення матеріальної шкоди 442 потерпілим на суму понад 197 млн грн.

Організатори кримінального правопорушення оголошені у міжнародний розшук. Їхнє місцеперебування встановлено та вирішується питання щодо екстрадиції з Королівства Іспанія.

Стаття по темі: Наскільки подорожчав ремонт квартири в Києві: порівнюємо ціни 2020 і 2018 року

Нагадаємо, що У Києві є можливість перевести житлове приміщення у нежитлове для ведення бізнесу двома способами – за спрощеним порядком, ухваленим Київською міською радою, або через отримання містобудівних умов та обмежень. Законодавства забороняє більше 10 видів бізнесу, які можна відкрити у житловій будівлі.

Раніше повідомлялося, що у січні–березні 2020року в Києві прийнято в експлуатацію 88,2 тис. кв. м загальної площі житлових будівель. Загальна площа прийнятого в експлуатацію житла в січні–березні порівняно з відповідним періодом попереднього року зменшилась на 49,4%.

Джерело