Реєстрація /

Місцева влада призначатиме управителів для всіх багатоповерхівок, якими ніхто не керує

Будуть робити без згоди мешканців.

У будинках, які до травня 2021 року не визначилися і до весни 2022 роки не визначаться самостійно з формою управління будинком, за мешканців це повинна буде зробити місцева влада – оголосити і провести конкурс управителів таких будинків. Цю обов'язок Кабінет міністрів з подачі Мінрегіону збирається через Верховну Раду закріпити на рівні закону.

Про це стало відомо в ході чергового засідання Кабінету міністрів під головуванням Дениса Шмигаля 22 вересня 2021 року.

Проект закону «Про внесення змін до розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про житлово-комунальні послуги» вже готовий.

У Пояснювальній записці за підписом міністра розвитку громад і територій Олексія Чернишова йдеться, що «в більшості багатоквартирних будинків співвласники займають пасивну позицію – в майже третини багатоквартирних будинків нині не створено ОСББ, не обрана управитель. Станом на 1 квітня 2021 року: з 180 тис. багатоквартирних будинків управління 36 тис. будинками здійснюють в них ОСББ (20%); в 71 тис. будинків нині здійснено перехід до надання послуги з управління багатоквартирним будинком – управитель обраний співвласниками самостійно або призначений за результатами конкурсу органом місцевого самоврядування (39%); 28% багатоквартирних будинків «живуть» за старим законодавством».

Нагадаємо, що Інспекція з паркування вже заявляла про плани упорядкувати паркування автівок киян у дворах багатоквартирних будинків. Заходила навіть мова про можливу оплату такої парковки, однак потім службовці спростували такі наміри.

За інформацією КМДА, лише за липень 2021 року мешканцям Києва було виписано штрафів за неправильне паркування на 600 тисяч гривень.

Джерело