Реєстрація /

Мешканці Деснянського району просять забезпечити прохід пішоходів через зупинене будівництво в парку


Просять відновити парк.

До столичної влади звернулися з вимогою забезпечення пішоходам безпечного проходу до станції метро «Лісова» та проїзду для громадського транспорту в цьому місці шляхом демонтажу паркану. Також мешканці Деснянського району столиці попросили відновити транспортну розв'язку, лісопаркову зону і частину парку Кіото. Таке прохання надійшло у зв'язку з припиненням будівництва торгово-розважального центру в цьому районі.

«Якщо кілька років тому до входу на станцію можна було під'їхати на тролейбусі, автобусі, маршрутному таксі або пройтися пішки по алеях прекрасного парку Кіото, то зараз вхід в метро обгороджений триметровим металевим парканом, а транспортна розв'язка для громадського транспорту знищена, її територія також потрапила під забудову», – сказано в петиції.

Автор петиції відзначає, що державна архітектурно-будівельна інспекція (ДАБІ) в серпні поточного року заборонила розпочате на території біля метро будівництво ТРЦ через відсутність у забудовника ряду дозвільних документів, а також у зв'язку з тим, що відповідно до Генплану Києва ця територія відведена під зелену зону.

Стаття по темі: Коронавірус і ринок нерухомості Києва: що відбувається і що буде далі

Раніше повідомлялося, що у короткостроковій перспективі найбільше відчують наслідки пандемії індустрії туризму, роздрібної торгівлі та розваг.

Джерело