Реєстрація /

Литовці допоможуть київським чиновникам повернути «Київенерго» у комунальну власність

У переліку об'єктів дві столичні ТЕЦ та сміттєспалювальний завод.

Мерія Вільнюса поділилася з представниками київської мерії досвідом повернення великої ТЕЦ в комунальну власність після тривалої експлуатації комерційним підприємством. Спеціально для цього в столицю Литви прибула делегація комунальників на чолі з заступником голови КМДА Петром Пантелєєвим.

«Ми вступили в дуже складний процес по поверненню майна міста від «Київенерго». Нам потрібно вирішити фінансові питання, за якими у нас великі розбіжності, взяти на баланс майже 90 тис. об'єктів нерухомого та рухомого майна, серед якого дві величезні ТЕЦ і сміттєспалювальний завод. Особливо приємно, що з Вільнюськими колегами ми домовилися про подальшу комунікацію: допомога фахівців, які пройшли таку складну процедуру зміни керуючого, для нас надзвичайно цінна», – сказав Петро Пантелєєв.

Також представники департаментів КМДА з представниками мерії Вільнюса, зокрема, заступником мера литовської столиці Валдасом Бенкускасом обговорили ряд питань управління багатоквартирними будинками, механізмами контролю якості послуг, участі власників у процесі реновації житлового фонду.

Джерело

Теґи