Реєстрація /

Киянам, які перебували у квартирній черзі видали 5 квартир

Житло отримали мешканці Печерська.

У столиці вручили 5 ордерів на квартири в новобудові киянам, які столяли у квартирній черзі. Про це повідомили в  Печерській РДА. 

«Мешканці Печерська, які тривалий час перебували на обліку та потребували поліпшення житлових умов, отримали ордери на житлові приміщення в новобудові міста Києва на вулиці Метрологічній», – зазначається у повідомленні.

Кияни отримали дві однокімнатні квартири, як «Учасники бойових дій, залучених до АТО», однокімнатну квартиру надали «дитині-сироті», однокімнатну квартиру – «потерпілому в зв’язку з аварією на ЧАЕС 2 категорії» та трикімнатну квартиру – «Ветерану виробництва».

Стаття по темі: Як отримати доступне житло в Україні: що змінюється в програмі Кабміну

Раніше повідомлялося, що кількість людей, які стоять в черзі на отримання квартири в Києві, досягло майже 69 тисяч. За останні три роки квартирна черга в Києві виросла на 3,5 тисячі осіб.

Також в Україні змінили Закон «Про житловий фонд соціального призначення». Верховна Рада проголосувала за зміни, якими включила в чергу на житлову площу від фонду соціального призначення внутрішніх переселенців і ще кілька категорій громадян.

Джерело