Реєстрація /

Коли переводити годинник на літній час в Україні в 2019 році

В 2019 році перехід на літній час в Україні співпадає з датою президентських виборів

Літній час в Україні в 2019 році почнеться в ніч з 30 на 31 березня. Коли переводити годинник на літній час в Україні, вирішує Верховна Рада, яка на даний момент не скасовувала переведення годинників. У 2019 літній час в Україні почнеться о 3 годині ночі 31 березня – стрілки годинника переводять на годину вперед.

Переведення годинника на літній час було запропоноване ще в XVIII столітті, щоб економити витрати на освітлення. В кінці XIX і початку XX століття вже багато європейських країн стали слідувати цій рекомендації. Періодично переводити годинник на літній час припиняли, коли змінювалася політична система (так відбувалося в Німеччині, а також в республіках СРСР). На даний момент літній час використовується в сотні країн світу.

В Україні неодноразово обговорювалася необхідність щорічного переходу на літній час навесні і назад – на зимовий час – восени. Дискусія виникла через протяжності нашої країни за широтою. При збереженні постійного зимового часу в західних і східних областях України істотно відрізняється початок астрономічного дня. Перехід на літній час традиційно проводиться в останню неділю березня.

Стаття по темі: Податок на нерухомість в 2019 році: скільки і кому платити

Пасажирам поїздів, міжміських автобусів і літаків слід звернути особливу увагу на день, коли переводять годинники на літній час в Україні в 2019 році. Перевізники змушені коригувати свій розклад, враховуючи переведення стрілок на годину вперед.

Стаття по темі: Як економити на комунальних послугах в 2019 році: практичні поради

Залізничники вже повідомили, що час прибуття 31 березня в квитках вказується з урахуванням переведення годинників на літній час. Відомо, що з 31 березня зміниться розклад електрички в Києві.

Когда переводить часы на летнее время в Украине в 2019 году
Багатьом автомобілістам доведеться власнорус переводити годинники в машині на літній час

 

Крім того, переведення годинників на літній час в 2019 році торкнеться всіх комп'ютери, смартфони та автоматизовані пристрої. Їх користувачам необхідно заздалегідь перевірити, чи налаштований автоматичний перехід на літній час. Якщо немає – в 2019 годинник необхідно перевести на літній час в 3.00 31 березня на годину вперед.

Стаття по темі: Кредит на купівлю квартири в Україні: у скільки обійдеться іпотека в 2019 році

Переведення годинника на літній час 31 березня 2019 року збігається з черговими виборами президента України. Українцям, плануючи похід на виборчу дільницю, треба врахувати переведення стрілок на годину вперед. Голосування буде проходити з 8.00 до 20.00 – вже за літнім часом.

Джерело

Теґи