Реєстрація /

Переведення годинника на зимовий час: коли Україна переводить годинники

В ніч з 27 на 28 жовтня Україна переходить на зимовий час

О 4.00 28 жовтня в Україні переводять годинники на зимовий час: стрілки треба перевести на годину назад. Таким чином, після переходу на зимовий час українці зможуть поспати на годину довше.

Крім України, переведення годинників на зимовий час 28 жовтня відбувається ще близько у сотні країнах світу. Переведення годинника на зимовий час і назад є актуальним для більшості країн Європи, Ізраїлю, Мексики, Канади і США (за винятком декількох штатів).

Нагадаємо, що літній час було введено близько ста років тому для економії і більш ефективного використання світлового дня. Переведення годинника на зимовий час відбувається в останню неділю жовтня, а на літній – в останню неділю березня.

В Україні в 2011 році на законодавчому рівні обговорювалася можливість скасування переходу на зимовий і літній час. У 2017 році «Укрзалізниця» відмовилася зміни розкладу поїздів з урахуванням зимового та літнього часу.

Аналітика: Як узаконити самовільне будівництво в Україні у 2018 році: список документів і терміни

З розвитком технологій переведення годинників на зимовий час стає більш автоматизованим. Комп'ютери автоматично змінюють свої настройки з урахуванням часового поясу, обраного при установці операційної системи. Смартфони, мобільні телефони та інші автономні пристрої, як правило, орієнтуються на час мережі оператора, до якого вони підключені. Якщо зберігся ручний переклад телефону на зимовий час, користувачеві рекомендується в «Налаштуваннях» змінити відповідну опцію.

Аналітика: Скільки коштує зробити ремонт квартири в Києві: актуальні розцінки на работу та будматеріали

Також з необхідністю ручного переведення годинників на зимовий час стикаються автомобілісти, які повинні вручну змінити налаштування бортового комп'ютера.

Джерело

Теґи