Реєстрація /

Кінотеатр «ім. Ю.Гагаріна» реконструюють

Добудуть нові поверхи.

Будівлю комунального підприємства КП «Кінотеатр ім. Ю. Гагаріна» на вулиці Щусєва, 5 у Шевченківському районі реконструюють. Відповідний проект затверджено розпорядженням КМДА.

«Під час оновлення споруди кількість поверхів буде збільшено до п’яти. У надбудові розташують адміністративні та робочі приміщення комунальних підприємств «Телекомпанія «Київ», «Радіостанція «Голос Києва» та «Вечірній Київ», – зазначив заступник голови Київської міської державної адміністрації Вячеслав Непоп.

На першому поверсі облаштують глядацьку кінозалу із сучасним обладнанням на 98 місць, просторим фойє, допоміжними приміщеннями та безбар’єрним доступом. Загалом здійснити роботи мають протягом року.

Кінотеатр, збудований у 1971 році, пропрацював за призначенням до 1993 року. Потім там відкрили ресторан з більярдним клубом, через деякий час створили продовольчий ринок. Лише в 2007 році вдалось вивести торгівлю з будівлі, але кінотеатр досі не експлуатується і разом із територією перебуває у занедбаному аварійному стані.

Кинотеатр им. ГагаринаКинотеатр им. Гагарина
Джерело