Реєстрація /

Кількість незаконних МАФів в Києві перевалила за 2 тисячі

Департамент благоустрою демонтує десятки незаконних ларьків, проте їх рахунок йде на тисячі

У Києві без дозвільної документації розміщено 2144 тимчасових споруд, повідомляє Департамент міського благоустрою Київської міської держадміністрації. Така кількість незаконних МАФів було зафіксовано станом на середину серпня 2018 року.

«За інформацією комунального підприємства «Київблагоустрій», в відповідно до електронної бази даних за станом на 14.08.2018 на території міста Київ розміщено 2144 тимчасових споруд без відповідної дозвільної документації», – йдеться у відповіді КМДА на запит «Укрінформу».

У липні 2018 року по дорученні Департаменту благоустрою було демонтовано 50 споруд, в серпні - 15 ларьків.
Найбільша кількість демонтованих МАФів - в Голосіївському та Подільському районах Києва. При демонтажі періодично виникають спроби опору торговців.

Стаття по темі: Головні інфраструктурні проекти Києва у 2018 році: що планують, і які шанси бути реалізованими?

«Випадки спротиву з боку підприємців, які виступають проти демонтажу ТС дійсно мали місце в минулому. На даний час практика спротиву не така інтенсивна, як в минулому, але продовжується і сьогодні. Постраждалих працівників КП «Київблагоустрій» при спротиві немає», – інформує мерія Києва.

Раніше Прес-служба «Київського метрополітену» повідомила, що підприємством демонтовано 172 малі архітектурні форми, які перебували на території, що стоїть на балансі підприємства.

Джерело