Реєстрація /

Київські острови розвиватимуть, поєднуючи з правим і лівим берегами столиці

Чиновники запевняють, що виробили комплексний підхід до розвитку Києва.

На все, що відбувається у Києві потрібно дивитися комплексно і, наприклад, розвиток інфраструктури розглядати окремо від рекреації не можна. Про це порталу 100realty.ua розповів головний архітектор Києва Олександр Свистунов.

«Нарешті ми почали дивитися комплексно на все, що відбувається у нашому місті. Це стосується абсолютно всієї інфраструктури і всіх сфер життєдіяльності міста. Ту ж міську інфраструктуру не можна розглядати окремо від рекреації. Саме тому з’явився проект розвитку рекреаційної зони у Києві. Зокрема, київських островів, які не можуть жити окремо від Києва. Це питання також потрібно розглядати в комплексі, адже Київ складається з лівого берега, правого і островів. Тому появився проект будівництва канатної дороги, яка має з’єднати острови з правим берегом, а у перспективі – і з лівим. Основна ціль – зробити наші рекреаційні зони привабливими, всесезонними і легкодоступними», – зазначив чиновник.

Зазначимо, що проекти щодо розвитку київських островів приймали ще 5 років тому, однак їх реалізація досі не розпочалася.

Джерело